Friday, February 13, 2015

TEMPAT MAKAN BEST DI KL

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
apa yg sy post dlm blog ni adalah berdasarkan pengalaman saya setelah mengunjungi tempat2 ini...dan mungkin ia juga boleh mambantu anda semua yang tengah2 survey untuk ke sana....semoga bermanfaat....

1- ZINGY CORNER
No 2g Jalan Gurney Persiaran Gurney Kg Dato Keramat 54000 Kuala Lumpur

Restoran ni kami dah pergi beberapa kali...first time pergi mmg amat2 mengecewakan kerana kami servis yg sgt2 lambat sehingga kami perlu menunggu hampir sejam setengah..anak2 dh mula resah..perut masing2 dh lapar...tp alhamdulillah bula makanan dh sampai terubat la sikit sbb makanan yg disediakan mmg superb!!! superb sbb kami mmg suka sgt otak2..waktu kami pergi pukul 9mlm....then dlm hati tobat xnak dtg dh tapi lama2 xpergi teringat2 plak nasi goreng yg beraneka jenis di goreng bersama otak2...mmg kecur air liur...last ajak jugak my dear pergi...kami ambil keputusan pergi awal sikit dlm pukul 6.15 ptg...alhamdulillah nasib kami baik...org xramai dan servis kira ok la...mgkn lmbt sikit sbb nk bakar otak2 tu kot...then kami belajar dr situ nk pergi kedai ni kena pergi awal2...so far ok je org xramai klu gi time tu..al maklum la kedai femes gara2 masuk jln2 cari mkn la tu... tp if sukankan kelainan...dialu2kan....kedai ni dibuka pada pukul 6ptg hingga pagi kot.
jom layan gambar...ni diambil dr fb diorg...kami mkn xingat dunia..smpai snap gambar pun lupa...opss lupa..harga affordable la..x mhl x murah...kurang rm10 1 nasi tp nasi mmg byk sgt...blh mkn 2org..



ini adalah otak-otak goreng tepung...best!!







2. Sulaiman Muslim Chinese Food Setapak

saya dah google address utk kedai ni tp nampaknya kedai ni masih belum famous lg....nampaknya kamilah pelanggan tetap kedai ni...harga yg bg sy amat murah sbb ada air free iaitu teh o ais..teh ais limau dan nescafe ais..minuman yg lain sume kena bayar..
bagi yg suka chinese food selain mee tarik warisan, qing fang..sy rasa kt sini the best dia punya mi tarik....ada mcm2 menu yg best2...yg penting mkn best dan harga pun best!!! sbb tu kami jd pelanggan tetap..
nnt next post sy share gmbr ye..kena pi sana dan snap gmbr byk2 dl..kedai ni dibuka tengah hari smpi pukul 11mlm shj.

3. Sate willy..

bg yg gemar mkn sate blh la cuba mkn sate willy plak ya...dulu kami selalu mkn sate samuri tp once dh cuba sate willy tekak rasa dh x blh telan sate lain...sanggup kami redah jam dr gombak menuju ke kajang @ bangi semata2 nk mkn sate willy... sate yg besar dan isi padat dn yg penting kuah best...sambal mcm sate samuri pun ada..nasi impit dibalut dengan daun apa erkkk???hahaha upa..nnt share gmbr ya...
actually sate willy hanya ada di kajang dan bangi shj...dulu ada di tmn melati gombak tp xbertahan lama..knp??wallahua'lam...ok kita tgk tmpt dia dulu ya.. sate willy kajang actually berada di food court sg ramal  kajang....alamat :
Jalan Ramal 1, Taman Ramal Indah, 43000 Kajang, Selangor
Hours:4:00 pm – 12:00 am

















Saturday, January 31, 2015

HOMESTAY DI GOMBAK

Bismillahir Rahmanir Rahim.
Assalamuaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Anda mencari homestay di sekitar GOMBAK???
Kami menyediakan penginapan yang selesa untuk anda duduki insyaAllah..
  • Easy Access ke :
    *5 minit ke universiti islam antarabangsa malaysia, British malaysian institute BMI, Sekolah menengah vokasional gombak, sekolah berasrama penuh integrasi gombak
    * 10 minit ke Taman Sri Gombak
    * 10 minit ke Giant Batu Caves.

    * 10 minit ke Dewan Beringin & Dewan felda (selalu diadakan sambutan kenduri kahwin)
    * 5 minit ke Greenwood, Taman Melewar, Taman Selaseh dan Kg Padang Balang
    * 5 minit ke shopping complex KL Festival City, Taman Ibu Kota dan Danau Kota

    * 10 minit ke shopping complex AEON Wangsa Maju, BIG AEON dan Wangsa Walk
    * 15 minit ke KUALA LUMPUR, boleh melalui : - jalan kuching - MRR2 - DUKE - Jln sentul * 10 minit ke LRT Terminal Putra @ Taman Melati * 15 Minit Hospital Selayang * 10 minit ke air terjun sg pisang gombak
  • Homestay kami sesuai bagi sesiapa yg menghadiri kenduri kendara, menghadiri konvokesyen di UIAM atau IPT yang berdekatan, mendaftar anak di IPT atau sekolah2 di sekitar Gomnak atau datang utk bercuti di bandaraya Kuala Lumpur.
Terdapat DUA homestay yang kami sediakan (di apartment yg sama)...anda pilih sahaja yang mana berkenan di hati dan jika pilihan anda masih available,kami akan "reserve" utk anda.

HOMESTAY 1 : HOMESTAY NURUL IMAN ----->




HOMESTAY 2 : ARIANNA HOMESTAY ------->






 
 

  • Description utk kedua-dua homestay :
  1. 1- 3 bilik 2 bilik air
  2.  2 katil queen 1 single
  3. Peti sejuk, TV , iron dan mesin basuh
  4. Peralatan Memasak
  5. Aircond
  6. Toto dan blanket
  7. Set sofa dan meja makan
  8. apartment with security guard
  9. parking berbumbung disediakan
  10. lif disediakan
  11. kemudahan di apartment : ada restoran, kedai kek&roti, kedai runcit dan  surau
  12. suasana yang nyaman dan sejuk pada waktu malam kerana berlatarbelakangkan kwsn bukit.
  13. kawasan yang sgt strategik kerana berada di tepi jalanraya ( mudah utk bergerak )
__________________________________________________________________________________________________
  • Rate untuk 1 malam : RM 170
          Rate untuk lebih 1 malam : RM 160
  • HOMESTAY NURUL IMAN & ARIANNA HOMESTAY terletak di ;
          Pangsapuri Sri Harmonis
          Jalan Gombak,  Kampung Tengah
          53100 Kuala Lumpur
  • Bagi sesiapa yang ingin menempah sila hubungi no di bawah :
          - 013-9311818 ( Pn Azzah )
          - 012-9016789 ( En Hafiz )
  • Homestay Nurul Iman dan Arianna Homestay mengalu2kan kedatangan anda dan kami berusaha menyediakan tempat untuk keselesaan anda sekeluarga.
  • Terima Kasih atas kunjungan anda.